Indaco Systems câştigă procesul cu Wolters Kluwer privind preluarea unor acte din baza Indaco Lege

05.07.2018

Indaco Systems a obţinut câştig de cauză în instanţă în litigiul cu Wolters Kluwer, privind încălcarea drepturilor asupra bazei de date „Indaco Lege”, prin preluarea de către pârâtă a anumitor informaţii din acest produs, fără consimţământul companiei dezvoltatoare, şi includerea textelor în programul propriu “Sintact”. Decizia este definitivă, fiind respinse ambele căi de atac – apel şi recurs.

Astfel, prin sentința civilă nr. 236/24.02.2015, Tribunalul București-Secția a IV-a Civilă a admis cererea formulată de reclamanta INDACO SYSTEMS S.R.L. în contradictoriu cu pârâta WOLTERS KLUWER S.R.L., şi:

• a constatat că pârâta WOLTERS KLUWER S.R.L. a încălcat drepturile reclamantei INDACO SYSTEMS S.R.L. asupra bazei de date „Indaco Lege”;
  • a obligat pârâta WOLTERS KLUWER S.R.L. să nu mai săvârșească niciun act de natură a aduce atingere drepturilor asupra bazei de date „Indaco Lege”;
  • a dispus publicarea în presă pe cheltuiala WOLTERS KLUWER S.R.L. a dispozitivului hotărârii judecătorești în ziarele „Săptămâna Financiară” și „Ziarul Financiar”;
  • a obligat pârâta WOLTERS KLUWER S.R.L. să plătească reclamantei INDACO SYSTEMS S.R.L. suma de 3.720 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Împotriva sentinței civile nr. 236/24.02.2015 a Tribunalului București a declarat apel pârâta WOLTERS KLUWER S.R.L. Prin decizia civilă nr. 585A/21.06.2017, Curtea de Apel București a respins ca nefondat apelul declarat de WOLTERS KLUWER S.R.L..

Împotriva deciziei civile nr. 585A/21.06.2017 a Curții de Apel București a declarat recurs WOLTERS KLUWER S.R.L. Prin decizia civilă nr. 2530/15.06.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție-Secția I Civilă a respins ca nefondat recursul declarat de WOLTERS KLUWER S.R.L. Decizia este definitivă

News

05.07.2018

Lege5 este aplicaţia completă. Acum vă pune la dispoziţie şi MOF partea a IV-a

Find out more→

Indaco Systems informeaza toti utilizatori de program legislativ Lege5, ca aplicatia a fost consolidata cu un nou modul de informare: Monitorul Oficial partea a IV-a.

LegeStart, partener al Conferinţei "Fiscalitate 24/7" de la Cluj-Napoca din 28 februarie 2017

Find out more→

Domeniul financiar-contabil presupune atât atenţie la detalii cât şi nevoia de a ţine pasul cu noutăţile legislative. Situaţii diverse, lacune legislative, acte minuţioase, sunt doar câteva dintre aspectele care pot trezi nedumeriri. Este important să fii la curent cu ceea ce se întâmplă în practică, să discuţi şi să afli soluţii.