Indaco Systems a obţinut câştig de cauză în instanţă în litigiul cu Wolters Kluwer, privind încălcarea drepturilor asupra bazei de date „Indaco Lege”, prin preluarea de către pârâtă a anumitor informaţii din acest produs, fără consimţământul companiei dezvoltatoare, şi includerea textelor în programul propriu “Sintact”.

Decizia este definitivă, fiind respinse ambele căi de atac – apel şi recurs.

Astfel, prin sentința civilă nr. 236/24.02.2015, Tribunalul București-Secția a IV-a Civilă a admis cererea formulată de reclamanta INDACO SYSTEMS S.R.L. în contradictoriu cu pârâta WOLTERS KLUWER S.R.L., şi:

  • a constatat că pârâta WOLTERS KLUWER S.R.L. a încălcat drepturile reclamantei INDACO SYSTEMS S.R.L. asupra bazei de date „Indaco Lege”;
  • a obligat pârâta WK să nu mai săvârșească niciun act de natură a aduce atingere drepturilor asupra bazei de date „Indaco Lege”;
  • a dispus publicarea în presă pe cheltuiala sa a dispozitivului hotărârii judecătorești în ziarele „Săptămâna Financiară” și „Ziarul Financiar”;
  • a obligat pârâta să plătească reclamantei INDACO SYSTEMS S.R.L. suma de 3.720 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Împotriva sentinței civile nr. 236/24.02.2015 a Tribunalului București a declarat apel pârâta WOLTERS KLUWER S.R.L. Prin decizia civilă nr. 585A/21.06.2017, Curtea de Apel București a respins ca nefondat apelul declarat de WOLTERS KLUWER S.R.L. Împotriva deciziei civile nr. 585A/21.06.2017 a Curții de Apel București a declarat recurs WOLTERS KLUWER S.R.L.

Prin decizia civilă nr. 2530/15.06.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție-Secția I Civilă a respins ca nefondat recursul declarat de WOLTERS KLUWER S.R.L.

Distribuie