Doctrina editurii Hamangiu constă în 6 module tematice realizate de editura Hamangiu și integrate de specialiștii Indaco în platforma Lege5.

Conținutul lucrărilor selectate de editură este introdus integral în baza de date Indaco și poate fi citit ca atare, iar comentariile și adnotările autorilor sunt evidențiate la nivel de paragraf pe textul de lege de specialiștii Indaco. Împreună cu noul motor inteligent de căutare IRIS (Indaco Ranked Index Search) și minim 4 actualizări zilnice, informarea juridică este mai facilă ca niciodată. Rezultatele unei simple căutări aduce informații relevante din toată legislația, mii de comentarii din cărți și reviste de specialitate, toate hotărârile judecătorești, totul în mai puțin de o secundă.

Doctrina editurii Hamangiu – Drept Civil

Editura Hamangiu oferă utilizatorilor platformei Lege 5 Modulul de Drept Civil. Acesta cuprinde un număr de 21 de cărți elaborate de autori renumiți.

Lucrările cuprinse în acest modul analizează subiecte de interes pentru orice profesionist sau viitor profesionist și conduc utilizatorii către identificarea părerilor doctrinare nu doar în aspecte generale ale civilului, ci și în aspecte de finețe, precum: publicitatea drepturilor, a actelor și a faptelor juridice – cartea funciară; clauzele abuzive în contractele de credit; procedura evacuării din imobilele folosite sau ocupate fără drept; excepții de procedură în procesul civil etc.

Cărțile incluse pun accentul pe elementele de noutate, pe interpretarea și corelarea dispozițiilor legislative, autorii aducând explicații și numeroase exemple din practică (hotărâri CEDO și CJUE, decizii ale Curții Constituționale și ale ICCJ, date în recursurile în interesul legii, precum și soluții ale instanțelor judecătorești naționale), în încercarea de a oferi răspunsuri cât mai clare la problemele ridicate pe rolul instanțelor.

lista cărților din modulul Civil poate fi consultată aici

Doctrina editurii Hamangiu – Drept Penal

Modulul de Penal pus la dispoziția utilizatorilor Lege5 de către Editura Hamangiu cuprinde lucrări detaliate și care abordează aspecte de noutate în această materie aflată, în ultimii ani, sub semnul schimbării.

Autorii – cadre didactice universitare și practicieni cu vastă experiență – valorificând literatura de specialitate și jurisprudența în materie, examinează problemele apărute în practică, încearcă să identifice posibile răspunsuri pentru acestea și redau soluții din practica judiciară, soluții pronunțate de judecători din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care se bucura de autoritate în rândul practicienilor, dar și de judecători din cadrul celorlalte instanțe naționale, ținând cont și de efectele deciziilor pronunțate de Curtea Constituțională asupra excepțiilor de neconstituționalitate și de Înalta Curte de Casație și Justiție în asigurarea unei practici judiciare unitare în aceasta materie (recursuri in interesul legii si hotărâri prealabile).

lista cărților din modulul Penal poate fi consultată aici

Celelalte module de drept care completează Doctrina editurii Hamangiu în Lege5 sunt:

Modulul Doctrină – Drept Public,

Modulul Doctrină – Dreptul Afacerilor,

Modul Doctrină – Dreptul UE și CEDO,

Modul Doctrină – Dreptul Muncii și SSM.

În Lege5 găsești mai mult conținut juridic decât în orice aplicație de profil.

Doctrina de la editurile HAMANGIUC.H. BECKUNIVERSUL JURIDICROSETTI INTERNATIONAL

Platforma Universul Juridic PREMIUM și 11 reviste de drept editate de editura Universul Juridic.

Reviste de drept de la editura C.H. BECK: Curierul FiscalCurierul Judiciar

Reviste de drept de la editura ROSETTI INTENAȚIONAL: Revista Societăților și a Dreptului ComercialRevista de Drept SocialRevista Pandectele Săptămânale

Revistele Indaco: Săptămânalul de Drept și platforma Legestart

Revistele Editoriale Bența: Prietenii Fiscalității și Prietenii Contabilității

Cere oferta completând formularul de mai jos și îți vom răspunde rapid.


    Distribuie